ON TOUR: MUSIC & DANCE – CHICOS FRITOS

CHICOS FRITOS – CONCERT AND PERFORMANCE
Available for tours 2022/23 – Contact: info@jonathanbondesson.com

“Inspirerade av de sandiga vindarna i östra Andalusien spelar Chicos Fritos en bluesig öken-flamenco från förr i de gamla stilarna från Andalucía Oriental: tarantos, zambra, mariana, fandangos de Almería och tangos de Granada. Sitt eget sound skapar de med munspel, flamencogitarr och dans. Influerade av det filmiska och ödsliga uttrycket i Ennio Morricones musik i spaghettiwestern-filmerna – inspelade i östra Andalusien – blandar de bluesiga toner och westernklanger med den traditionella musiken från regionen.”

Josefine Chiacchiero är masterutbildad scenkonstnär och har verkat som dansare och koreograf i mängder av professionella sammanhang. Som exempel har hon medverkat som flamencodansare i den internationella uppsättningen av Strindbergs Fadren i Miami. Josefine har studerat vid Dans och Cirkushögskolan i Stockholm och Högskolan för Scen och Musik i Göteborg samt för koreografer i Spanien.

Jonathan Bondesson är Sveriges enda masterutbildade flamencogitarrist och ingår i många professionella sammanhang i flamenco-Sverige. Jonathan är utbildad vid musikhögskolan i Stockholm och i Sevilla. Jonathans solodebut ”Andalusien i minusgrader” blev hyllad i branschtidningen Lira och fick en 4 i Dagens Nyheter.

Olle Pelayo Lind är munspelare och gitarrist utbildad vid musikhögskolorna i Göteborg och Ingesund, samt i flamencogitarr och historia i Sevilla och Granada. Olle har spelat munspel och gitarr i vitt skilda genrer, bland annat svensk och finsk folkmusik med Arvika Blues Breakers, grekisk musik med Maria Stellas och Thor Ahlgren, brasiliansk musik i flera konstellationer, och flamenco med Irene Pelayo (känd från flamencofredags husband).

Filmlänk
https://youtu.be/REXnJbHWMZg

Hemsida
www.chicosfritos.com